کانون سال هاست که روز های تعطیلات عید را «دوران طلایی» نامیده است. دورانی که معمولا به هدر می رود. در برنامه ی راهبردی ، کانون دو دوره ی دیگر را نیز دورانی می داند که دانش آموزان معمولا به هدر می دهند. مانند فاصله ی زمانی هفته ی آخر شهریور و ده ، دوازده روز اول مهرماه و فاصله ی زمانی بین دو نیم سال. حتی بسیاری از دانش آموزان فرصت مناسب تابستان را نیز به هدر می دهند. اما از میان این چند دوره چرا فقط روزهای عید را «طلایی» می نامیم؟
آخرین آزمون کانون 18 اسفند است و قاعدتاً از 25 اسفند که کنکوریهای ما یک آزمون رایگان آنلاین دارند، مدرسه هم از توش و توان می افتد و تقریبا تعطیل می شود و شما تا 13 فروردین تعطیل خواهید بود، یعنی 18 روز تعطیلی «ناخالص» خواهید داشت.
چرا ناخالص؟ چون به هرحال حداقل یک روز خرید عید دارید ، دو روز دید و بازدید است و سیزدهم را هم بهتر است به سیزده به در بروید. پس اگر خیلی خوش بین باشیم، 14 روز فرصت خواهید داشت. ممکن است تا 25 اسفند با تمام انرژی و توان، درس نخوانده باشید و از خود ناراضی باشید ، یا ممکن است بعضی از درس ها را خوب و کامل مطالعه نکرده باشید ، یا کنکوریها برخی از درس های پایه را نخوانده باشند و خلاصه احتمالا بارها تا این تاریخ آرزو کرده اید : ای کاش ، زمان مدتی متوقف شود و به شما فرصت جبران عقب ماندگی ها را بدهد. اما برعکسِ این آرزوی شما ، در مدرسه مرتبا تدریس درس ها ادامه دارد و برنامه ی آزمون های کانون نیز به پیش می رود و فرصتی برای جبران عقب ماندگی ها پیش نمی آید.
اما در دوران طلایی ناگهان «زمان متوقف می شود»! دیگر در مدرسه درس داده نمی شود. برنامه ی آزمون های کانون هم مباحث جدیدی ندارد و پیش نمی تازد. پس آن فرصت طلایی که آرزو می کردید واقعا به چنگ آمده است! 14روز گران بها برای جبران عقب افتادگی ها و دوره ی درس های گذشته.گنج در دو قدمی است.اما آیا هیچ گنجی بدون اژدها است؟و بی رنج به چنگ می آید؟
اژدهای گنج ما چیست؟
1.نیروی قدرتمند سنت:همه ی ایرانیان عید فرخنده ی باستانی و مراسم پیش و پس از آن را گرامی می دارند و با آداب خاص فرا رسیدن بهار را ارج می نهند.مهم تر از همه، دید و بازدید ها، برگشت خواهران و برادران دانشجو از شهرهای دور و نزدیک نزد خانواده، تعطیلی بزرگترها و گرد هم جمع شدن های متعدد، «نشستن و خواندن» را مشکل می کند.
2.جوانی: جوانی، وقتی با بهار در آمیزد، نیروی اغوا کننده اش دل را به باغ و گل و صحرا می کشاند و زندانی چهار دیواری و هم نشین کتاب درسی شدن، سخت مشکل می شود.
3.احساس هم دردی اطرافیان: بسیاری از خانواده ها به دانش آموز حق می دهند که پس از یک دوره ی کوشش و تلاش، در پایان سال و آغاز بهار، با بقیه ی خانواده در شادی و دید و بازدید ها و گل گشت ها همراه شود؛ چیزی که خود دانش آموز هم ته دل به آن اعتقاد دارد.
واقعا چه اشکالی دارد دانش آموز را راحت بگذاریم تا 18 روز استراحت کند و از 14 فروردین، با کسب انرژی و رفع خستگی، با توش و توان بیش تر به مطالعه بپردازد؟
راستش اگر این طور بود، ما هم اصلا مخالف نبودیم. اما شما هر طور که تا اینجا درس خوانده باشید و در هر وضعیت که باشید به هر حال بیش ترین آمادگی را تا 25 اسفند کسب کرده اید.حال اگر 18 روز از درس دور شوید، دوری ست و فراموشی و وقتی 14 فروردین به درس برگردید، بخش عمده ی آمادگی خود را از دست داده اید و تا مجددا بخواهید به آمادگی 23 اسفند برسید به بیش از یک ماه زمان نیاز دارید، یعنی تا نیمه ی اردیبهشت و در این روزها دیگر بوی امتحانات پایان سال به مشام می رسد و طلایه های آن از دور پیداست. کنکوریها که امسال دوران جمع بندی و نوروزشان ادغام شده است اگر از این ایام به درستی استفاده نکنند برای کنکور اردیبهشت ماه آمادگی لازم را نخواهند داشت. دانش آموزی که هم 18 روز را از دست داده است و هم بار همه ی عقب ماندگی ها هنوز روی شانه هایش سنگینی می کند و هم فرصت را کوتاه می بیند دچار اضطراب می شود و اضطراب بلای جان توان او خواهد بود. پس اگر این 18 روز را استراحت می کردید، اما مطمئن بودیم که شما را 14 فروردین با همان آمادگی 25 اسفند «تحویل می گیریم» مشکلی نبود.
چگونه به جنگ اژدها برویم؟
می بینید که استفاده ی سودمند از این 14روز ، یعنی رفتن به جنگ اژدها، خیلی هم ساده نیست. باید سپر، زره، شمشیر و کلاه خود را فراهم کنید.
ادوات جنگی ما چیست؟
1- تکمیل دقیق تابلوی نوروزی که در حقیقت نقشه-راه دوران طلایی ما خواهد بود.
2- برای پر کردن دقیق و واقع بینانه ی تابلوی نوروزی باید از داده های کارنامه ی اصلی آزمون ها، کارنامه ی مبحثی خود و صفحه ی 182 دفتر برنامه ریزی که از آن می توانیم ساعات میانگین مطالعه ی هر درس را استخراج کنیم، استفاده نماییم.
3- کتاب نوروز را هرچه سریعتر تهیه کنید این منبع مهم و حداقلی ماست.
4- استفاده از کتاب آبی و سه سطحی.
پس از این روزها با به کار بستن آموزه های کانون و استفاده از منابع مطالعاتی پیشنهادی و صد البته، برنامه ای که خود به کمک پشتیبان تنظیم می کنید، اولا حتما در آزمون 7 فروردین شرکت خواهید کرد، ثانیا در 14 فروردین با انرژی افزوده و امیدواری بسیار زیاد رهسپار "رزم واپسین" خواهید شد.
مقاله ی بسیار مفیدی برای ایجاد انگیزه در دوران نوروز! مشکل معمول ما با دانش آموزا اینه بعد عید اسم خودمون رو به سختی یادشونه چه برسه درسی که بهشون دادیم رو!
مشکل قطعی تمامدانش آموزان علی الخصوص کنکوری ها به زبانی شیوا و روایی و استعاری طرح و حل شد واقعا👏
درود بر جناب غبرایی عزیز💙