خانه

کلاس کنکور خوب چه ویژگی هائی دارد؟

ایجاد شده توسط عطاالله غبرایی در مقالات آموزشی 25 اردیبهشت 1403
اشتراک گذاری
کلاس کنکور خوب چه ویژگی هائی دارد؟

وقتی از کلاس کنکور صحبت می کنیم منظورمان کلاسهائی نیست که از ابتدای سال برای دانش آموزان کنکوری تشکیل می شود ، بلکه منظور کلاس هائیست که پس از اتمام درس ها برای آمادگی کنکور برگزار می شود و معمولاً به آن کلاس های جمع بندی میگویند.

در مورد کلاس های آمادگی کنکور چند ویژگی اصلی باید مد نظر قرار بگیرد:

اول ، نباید همه ی مطالب درس را که معمولاً طول سال درس میدهند در بر بگیرد.

دوم ، باید مهم ترین نکات هر مبحث را در برداشته باشد.

سوم ، درگزینش نکات مهم هر مبحث باید به بودجه بندی سوالات کنکور درآن مبحث توجه داشته باشد.

چهارم ، از پرداختن به سوالات خیلی دشوار و خاص که باعث گیجی ، ابهام و نومیدی دانش آموز شده و تأثیر محسوسی در نتیجه کنکور ندارد پرهیز شود.

اکنون مختصراً به هر یک از این ویژگیها می پردازیم:

1-شروع این کلاس ها باید نزدیک به کنکور بوده و حداکثر باید یکماه ، قبل از کنکور و با جلسات محدود باشد تا از خستگی دانش آموز جلوگیری کرده و دو ، سه روز قبل از کنکور تمام شود تا دانش آموز با حفظ آمادگی به حوزه ی کنکور برود.

2- بدیهی است که در فرصت کوتاه امکان پرداختن به همه ی مطالب درس نیست و ضرورتی هم ندارد که با طرح مطالب ساده و پیش پا افتاده که دانش آموز خود بسادگی با یک تورق می تواند آنرا بفهمد یا قبلا در حافظه اش نقش بسته وقت را هدر داد برعکس یک مدرس با تجربه روی نکاتی تمرکز می کند که آن نکات ، فرمولها یا مسائل که به آنها «لِمی» میگوئیم دانش آموز مهارت حل مسئله پیدا کرده و به کُنه مطلب پی می بَرد.

3- عدم توجه به بودجه بندی سوالات در کنکور های چند سال اخیر محتوی کلاس را از تعادل خارج می کند و دیگر نمی توان به آن کلاس کنکور گفت در حالیکه هدف چنین کلاسی باید متمرکز کردنِ دانش آموز روی مباحث ، «به تناسب» بودجه بندی در کنکور باشد.

4- متأسفانه برخی از مدرسین برای تحت تاثیر قراردادنِ کلاس به طرح مسائلِ بسیار سخت یا ویژه ای می پردازند که هرچند در کلاس های با اهداف دیگر اشکالی ندارد اما در کلاس آمادگی کنکور بجای اثرات مثبت نتیجه ی عکس میدهد.

یک نکته : بسیاری از دانش آموزان دنبال راه حل میان بُر یا بسیار کوتاه برای هر مسئله ای هستند و برخی از مدرسین نیز ممکن است  برای رضایت خاطر این دانش آموزان چند تائی از این مسائل طرح کنند اما تمرکز بیش از حد بر این موضوع این حس را در دانش آموز ایجاد می کند که لزوماً هر مسئله ای یک راه حل میان بُر دارد و سر جلسه کنکور وقت و انرژی نسبتاً زیادی را برای پیدا کردن این راه حل ها میگذارد که اگر چنین نکند ای بسا که از طریق معمول مسئله بسادگی _ هرچند با راه حلی طولانی تر_ حل شود.


همیشه موفق باشید...


نظرات (0)

اشتراک گذاری

این پست را با دیگران به اشتراک بگذارید